New adventures in Hi-Fi

Det var dags att ta nästa steg i resan mot det perfekta ljudet: Det var dags för en ny CD-spelare! Framtiden för just CD-formatet är kanske inte det ljusaste, men själv tillhör jag dem som fortfarande konsumerar musik via detta medium. Visst har det blivit mycket vinyl på senaste tiden, men skivsamlingen består fortfarande till största del av CD och det är fortfarande det format som är lättast att införskaffa av de två.

Vi gick såklart till Reference Audio på Götgatan, som tidigare väglätt mig i inköp av både vinylspelare och hörlurar. Är än idag väldigt nöjd med resultatet i båda dessa fall. Jag var där för någon månad sedan och pratade CD-spelare med dem, vad man ska tänka på och hur man ska jämföra de olika. Idag blev det dags för en testsession i butikens ljudisolerade rum. Expediten hade kommit fram till att det var märket Marantz som passade oss bäst och tog därför in två olika modeller i rimlig prisklass. Vi tog även in en Rodel för att jämföra. Marantzen hade ett något klarare och mer detaljrikt ljud, vilket gjorde valet lätt. Dock var ljudskillanden knappt märkbar mellan de olika prisnivåerna och vi valde därför att gå med den något billigare Marantz CD5004.

Hemma har sedan urminnes tider den gamla Samsung-spelaren stått som trotjänare, men då den på senare dagar varit ganska opålitlig i sin uppspelning var det verkligen inte en dag för tidigt att den pensionerades. Det kan låta bisarrt, men det var faktiskt den första CD-spelaren vi köpte i vår familj där någon gång i början av 90-talet. Tack för att du stått vid min sida under hela min musikuppväxt!

Till spelaren kunde vi ju inte bara använda de vanliga gamla rödvita plastkablarna, det hade kännts lite som pärlor för svin (fast tvärtom?). Nej, riktiga kablar behöves och vår expedit föreslog några från The Chord Company för 500 spänn. Ok, det var kanske lite i mastigaste laget men ska det vara så ska det vara.

Efter inkopplingen av den nya pjäsen blev det premiär med Fleetwood Mac. Lite klyschigt kanske, men likväl självklart. Testade runt lite med allt från Pantera till Lambchop och allt lät hur bra som helst! Har nu precis kört några plattor som jag vet varit väldigt svårspelade på gamla spelaren och de låter glasklara. Mycket, mycket nöjd!

Annonser

3 svar to “New adventures in Hi-Fi”

  1. Nicklas Nygren Says:

    David ringde och ville ha tillbaka sin audiofili.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: