Wha Happened? – Lundakarnevalen 2010

I Lundakarnevalen 2006 var jag sektionschef för Karnevalstidningen och så uppe i smöret som bara var möjligt. Nu, fyra år senare, känns detta som evigheter sedan. Dock var det ju en självklarhet att åka ned och kolla på spektaklet. Den här gången helt utan ansvar men samtidigt med VIP-kort och torr strupe.

Ett par månader tidigare hade jag och min vapendragare tillika souschef 2006 Kalle Lundström värmt upp med dagen/kvällen för chefer från de senaste fem karnevalerna. Väldigt många ansikten man knappt sett på fyra år, de flesta var dock sig väldigt lika. Festen var en riktigt fin försmak inför den riktiga tillställningen i maj.

Jag åkte ned på torsdagskvällen och spenderade fredagen på Malmökontoret, en av fördelarna med att jobba på en så tillgänglig byrå som Grayling. Både jag och Kalle fastnade lite för länge på våra respektive kontor, men kom till slut iväg vid fem-tiden. I Lund var det ett jäkla ståhej, föga chockerande. Det blev till att köa i en lika lång som långsam kö på Stortorget, trots den förväntade VIP-behandlingen. Det hade nästan hunnit skymma när vi kom in på området.

Vi dundrade snabbt som ögat upp till VIP-loungen för lite mat och dryck. Efter väldigt många ”hej-det-var-längesen-hur-är-läget-med-dig”-möten gick vi ut för att se vad årets upplaga av Lundakarnevalen hade att erbjuda. Det var så tjockt med folk att vi inte riktigt orkade gå igenom alla smånöjen.

Vi försökte se lite av Rufus Wainwright, som jag tycker gör fantastisk musik. (Just som jag sitter och skriver detta börjar killens bästa låt att spelas på radio. Nästan lite läskigt!) Lundakarnevalen visade sig dock vara helt fel forum för denne väne pianoballadartist. Tusentals studenter ville ha mer fest än så. Vi gav upp ganska omgående och gick och såg Filmen istället. De senaste årens filmer har varit riktigt bra, men årets var tyvärr inget vidare. För att vara snäll kan jag väl säga att man hade lite för höga ambitioner.

Efter biotimmen blev det dags för Kabarén. Denna visade sig vara en riktigt hit, men många fina ordvitspoänger. Kvällen slutade uppe i VIP-avdelning tillsammans med gamla bekanta och en hel del tömda buteljer.

Lördagen började med att jag, Kalle, Madde och Jenny åkte in till Lund igen för att se Tåget. Vi såg det från Clemenstorget i år, vilket var helt ok. Det hela tog lite för lång tid, men många vagnar hade väl sina poänger. Jag och Kalle gick in på området, medan Jenny och Madde gick och åt. Vi träffade vår vän Nille från Tidningen -06, som i år var souschef för Radion. Fick komma in och hälsa på i årets Medieghetto, som nog hade karnevalens bästa utrymme. Solen stekte och livet var härligt. Tiden var dock knapp. Vi rusade in och tittade på Showen, som även den var en fullträff. Sedan blev det ut till Jenny och CG på Vildanden.

Det var dags att avsluta helgen ute på kära, kära Blekingska Nationen. Karnevalssittning med 20-talstema. Själv hade jag skaffat hatt, hängslen, slips och egentligen även en lösmustasch, men den ville inte riktigt fastna. Sittningen var lika trevlig som det alltid är på Lunds bästa nation och kvällen slutade i vanlig ordning någon gång efter att det ljusnat.

Summerat: Jag tyckte att vi fick alldeles för lite tid på karnevalsområdet, skulle gärna sett fler föreställningar och träffat fler folk. Men jag är glad över att man fick lite Blekingskatid samtidigt. Det kan man aldrig få för mycket av. Nästa karneval kommer jag ta ledigt fredag, stanna söndag och gå igenom alla nöjena ordentligt.

Annonser

4 svar to “Wha Happened? – Lundakarnevalen 2010”

 1. Ross Says:

  Awesome post.

 2. Gino Says:

  There is certainly a lot to learn about this subject.
  I really like all of the points you’ve made.

 3. pub quiz archive Says:

  (Thank you rounds are always welcome, of course. * Team answer sheets – Basically a grid lined
  A4 type sheet with answer write in numbered boxes and a line on top
  for the team name. The decline of the East side blues scene was disheartening, but,
  it also gave rise to the need for a fresh start,
  which came in the form of the next blues-only venue, Antone’s, founded by the late Clifford Antone, during the summer of 1975.

 4. Natisha Says:

  Do you mind if I quote a couple of your articles as long
  as I provide credit and sources back to your weblog?
  My blog is in the very same area of interest as yours and
  my visitors would certainly benefit from some of
  the information you provide here. Please let me know if this alright with you.
  Appreciate it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: