Testbild för Sveriges Television 2

Ja, jag vet. Bloggen har legat död i flera veckor. Flera månader. Har liksom inte haft inspirationen. Men allt går i vågor. Just nu vill jag ta tag i det igen. Det har verkligen hänt sjuuuuukt mycket sedan sist. Men det kommer efter hand. Just nu vill jag bara hylla en enda sak: SVT2:s testbild!

Producenten för Sveriges Television 2:s testbild är ett geni! Han eller hon har slitit i årtionen med att försöka få folk att inte bara få en skarp TV-bild, utan även få oss att lyssna på extremt krävande men lika fantastiskt klassisk musik. Stundtals har ”moderna” saker som Jan Johansson smugit sig in och på vägen lyckats forma flera generationer av svenskar med det svenskaste man någon sin kan tänka sig. Idag kom jag hem och zappade igenom över tio kanaler. Efter att ha kommit över TV2:s testbildssändning blev valet dock aldrig svårt.

Den dagen som borgarna lyckas avgreglera testbilden på SVT 2, den dagen vet vi att det är dags att ge upp. Då har kapitalet tagit över den sista utposten. Den sista lufttillförseln som skiljer konst från underhållning. Det sista mobbade barnet som aldrig var lönsamt. Mina damer och herrar: Den dagen som Alliansen lyckas avreglera Publik Service och därmed testbilden på SVT 2 är allt hopp ute. Då kan vi sluta tro på en bättre värld och istället rösta för att få vars tusen spänn extra i månaden. Då är det viktigare att armbåga sig fram och inte längre tro på att vi kan göra något tillsammans. Må testbilden lysa som ett sista hopp i den nattsvarta högernatten.

Annonser

2 svar to “Testbild för Sveriges Television 2”

 1. Jonas Says:

  Ibland (rätt ofta) undrar jag varför det är högern och inte vänstern som kallas för ”konservativa”. Detta är ett sådant tillfälle.

  • meetthepete Says:

   Hej Jonas!

   Ja, du har faktiskt helt rätt i att det ofta är vänstern som fått ta på sig en konservativ mantel på senaste tiden. En motsats till historien. Bakgrunden till detta har väl att göra med vem som trycker på förändringsknapparna. Idag har vi en borgerlig regering som genomfört och vid fortsatt styre även tänker genomföra mängder av förändringarna. Detta kan ju då knappast kallas för konservativt. Dock måste man nog gräva någon centimeter djupare och se vad för slags förändringar vi pratar om. Att förändra något gör ju att resultatet ofta blir antingen bättre eller sämre än vad som förelåg före förändringen. Under det senaste fyra åren har i mina ögon Sverige förändrats till något sämre. Vi har sålt ut stora delar av vår välfärd till utländska riskkapitalister. Vi skattesubventionerar tjänster som i största mån utnyttjas av de som är mest kapabla till att just betala skatt. Vi har (tillsammans med en global lågkonjunktur) en stor arbetslöshet och (utan hjälp av lågkonjunkturen) ett rekord i utanförskap. Vi har av principskäl sålt av statliga inkomstkällor för struntsummor av principskäl. Klassklyftorna i vårt samhälle har ökat i takt med medborgare blir utförsäkrade och överbelånade. Och så här hade man kunnat fortsätta.

   Det är i ljuset av detta som man lätt kan bli sedd som konservativ, när man faktiskt vill bevara något som man anser värdefullt i vårt samhälle. Här är Public Service ett sådant exempel för undertecknad. Jag anser att Public Service kanske är det mest värdefulla vi har i Sverige idag. Samtidigt är jag medveten om att detta system ligger ganska risigt till ifall högern får ännu en mandatperiod på sig för att genomföra sina ”sälj skiten”-förändringar. Det är inte säkert att de kommer att avveckla det, men de kommer åtminstone se till att göra det svårare för denna verksamhet som inte bygger på egen lönsamhet. Det ingår i ”principen”. Testbilden för SVT2 får stå som en symbol för att de ännu inte lyckats förstöra det värdefulla.

   Jag är ett stort fan av förändringar, men då ska de ske till gagn för samhället och inte för den privata marknadens aktörer (i de fall detta står i motsats till varandra). Så länge borgarnas förändringar fortsätter att förstöra det värdefulla som tagit så lång tid att bygga upp, då får jag vila på ett konservativt ben tills det förhoppningsvis sker en förändring i september.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: