Amerikansk framgång

Visst trodde man att Obama skulle ge allt för att försöka städa upp ett av världens mest idiotiska sjukvårdssystem, men det såg länge ut som att det skulle falla på mållinjen. Hade han misslyckats så hade man i princip kunnat säga adjö till Demokraterna i något decennium och vi hade fått ge tillbaka makten till krigsgalna abortmotståndare igen. Tänk vad avgörande några få röster kan vara? En mindre kompromiss med just abortmotståndarna bör inte försvaras i sig, men var i det stora hela otroligt viktigt för vinsten. Nu kan alltså de 32 miljoner fattigaste medborgarna i världens mäktigaste land få ta del av lite välfärd de med. Jag tror och hoppas att retoriken i framtiden kommer att landa i något i stil med -”Vad fan höll de på med innan 2010? Man kan väl inte låta en del av befolkningen stå utanför?”. För ett sjukt sjukvårdssystem har det varit.

Man kan vidare önska att detta ger en fingervisning och Sverige och svenskarna. Vårdval Stockholm håller på att exkludera allt fler personer för varje dag som går. Visst är det på ett mer indirekt sätt, men jag hoppas att väljare i höst kan se igenom borgarnas kamp för klassegregation. En frisk(t) betalande Östermalmare är i Moderaternas Stockholm mycket mer värd att behandla än en Tenstabo med svaga ekonomiska möjligheter. Ja, tacka fan för det. Om vi skapar vinstdrivande företag av hela välfärden så är det ingen slump att patienter numera kallas kunder.

Tänk att USA skulle gå och bli ett gott föredöme i välfärdsfrågor? Då menar jag såklart i ”riktning”, de har en lång väg kvar att vandra. Men Sverige måste börja vända på ”Sälj Skiten”-taktiken ifall vi vill behålla en av världens bästa välfärder och det kommer inte att ske med Reinfeldt vid rodret. Det blir till att hålla tummarna i september.

Annonser

2 svar to “Amerikansk framgång”

  1. anita englund Says:

    Hej!
    Jag söker upphovsman eller kvinna till denna bild. Kan du hjälpa mig? Den är så bra och skulle kunna passa till en lärobok i svenska i kapitlet: tolka bild. Vore jättetacksam om du snarast kund säga mig var du hittade bilden
    MVH/Anita

  2. anita englund Says:

    Jag glömde att meddela dig om vilken bild jag menade… den allra sista bilden på din blogg, den som visar en tiggare på gatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: