Midlake på Debaser Medis

Alla som följde min adventskalender i december vet att Midlake gjort 00-talets åttonde bästa låt i och med låten ”Roscoe”. Skivan som låten är hämtad ifrån, ”The Trials of Van Occupanther” är en riktigt bra platta, även om skivan som helhet kanske bleknar lite i ljuset av den fantastiska öppningslåten. Tyckte ändå att det skulle bli kul med nytt släpp från de finstämda Texasborna.

Linnea lyckades i god tid ta tag i att skaffa biljetter till deras spelning på Medis. Jag har kommit på mig själv ha blivit ganska dålig på att göra dessa logistiska uppgifter i tid och brukar då oftast få gräma mig över att inte få tag i någon biljett. Denna konserten blev också den slutsåld, men den här gången hade vi alltså tillträde.

Det var stekhett och trångt inne på Medis. Mängder av helskägg och rutiga skjortor hetsade för att få tag på öl innan spelningen började. Eftersom föreställningen utspelade sig på en söndag, efter två helkvällar, valde vi att skippa ölen. Bandet kom ut på scenen och folk jublade i vanlig ordning. Det första jag reagerade på var att de var ganska många i bandet, bland annat fyra(!) gitarrister. De inledde med de första spåren på nya plattan, som jag vid konsertens tidpunkt inte hade hört särskilt mycket av. Det lät fantastiskt! Midlake har en tendens att låta extremt mycket 70-tal och det kändes ungefär som att stå och titta på Led Zeppelin som bestämt sig för att enbart framföra Fairport Convention-låtar. Perfekt arrangerat inom bandet och mycket snyggt stämsångssamarbete mellan huvudsångaren Tim Smith och den ene gitarristen. Det var var tvärflöjt inblandad i nästan alla låtar,i  en låt framåt slutet fick publiken hela tre tvärflöjter samtidigt.

Alla guldkorn från förra plattan betades av och det nya materialet lät riktigt bra. Midlake lider kanske lite av att låtarna har svårt för att sticka ut, vilket gör att man inte vill ha en alltför lång konsert av dem. Men det hela var väldigt väl avvägt och jag kan inte annat än att ge dem toppbetyg. Nu när man i efterhand lyssnat mycket på nya plattan så är man ju glad att man fått se det live igen. Skivan är fantastiskt bra, men det var snäppet bättre på Medis.

Annonser

Ett svar to “Midlake på Debaser Medis”

  1. Kalle Says:

    Mumma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: