Angående kylan

Skandinaver måste ha varit resultatet av en utmobbad grupp för längesedan. De hade valet mellan att stanna nere vid medelhavet eller följa efter isen upp norrut och se vad som fanns där. Skulle någon frivilligt byta behaglig värme mot snökaos och frostskador? Nej, de måste helt enkelt ha blivit bortkörda av några mycket tuffare tjommar och haft Norden som enda alternativ. Kan inte se någon annan förklaring.

Jag tycker genrellt bra om Sverige. Vi har en stark välfärd, förhållandevis sunda värderingar och det är på sina platser ett väldigt vackert land. Men det här med kylan gör ju ändå att man funderar på att emigrera vartenda år. Januari, februari och mars är tre helt sjukt onödiga månader och jag undrar om det finns någon som inte hellre skulle byta dem mot tre stycken juli till. Jag hade i alla fall inte tvekat. Nu har vi väl förhoppningsvis överlevt halva den perioden, men med rådande snöoväder känns räddningen långt borta. Jag håller mig inomhus så länge. Bah!

Igår var det dock dags för en dagsutflykt till Gotland. Eftersom det snöat lite blir ju en sådan resa till värsta äventyret. Bara att komma till Bromma Flygplats var ju en saftig utmaning. Efter att till slut kommit till Alvik med Tvärbanan (tunnelbana var ur funktion och alla taxibilar var upptagna) fick jag ringa och intensivförhandla med Taxi Stockholm för att de skulle plocka upp mig. Kom fram fem minuter innan planet skulle lyfta. Vilket det såklart inte gjorde. Efter äver två timmars väntan kom jag med ett litet propellerplan som varit på Gotland en gång under morgonen redan, men utan att landa. Det var för kass väder tydligen. Så på det lilla planets andra försök kom jag fram. Dundrade in på en begravning en stund efter första psalmen och fick sedan bära kista i princip med andan i halsen. Fyra timmar efter att jag anlänt till ön åkte vi hem med båten. Förutom jobbig sjögång gick det bra.

Ok, vi har fattat det här med vinter nu. Ge oss vår, parköl, t-shirt och blandband nu istället!

Försökte hitta NÅGOT bra som kylan medfört. Hittade bild på när vi är ute och går på isen i Årstaviken. Det gör man ju inte varje dag, det var en trevlig tur (även om det var jäkligt kallt).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: