Pascal på Strand

Det är lika bra att säga det direkt: Jag är inget stort fan av Pascal. Allt pekar på att jag borde vara det. Visst tycker jag de är ok, men jag är inte alls så imponerad som stora delar av det svenska musiktyckargänget verkar vara. En förklaring kan kanske vara att jag kommer från en så stark punkbakgrund. Har antagligen blivit ganska kräsen inom genren med åren.

Oavsett mina tidigare omdömen tyckte jag att det var värt en kväll på Strand för att se dem live, vilket jag aldrig gjort. Eller det hade ju såklart varit kul att gå på Strand i goda vänners lag oavsett, men nu gick det ju bra att kombinera. De öppnade med sin stora hit ”Stort och vackert”. Det är en riktigt bra dänga även i min bok. Men den tyngd och urkraft man gärna skulle vilja få ut av ett sådant verk live var helt frånvarande. Istället lät det ganska platt och taffligt. Resten av konserten lät likadant. Man kan tycka att det blir effektfullt av att skriva texter som enbart bygger på upprepandet av samma, lite småfyndiga textrad om och om igen. Själv tycker jag att det i fallet Pascal enbart verkar tyda på en brist på förmåga att uttrycka sig. Punk ska kaxig och ha mängder av ursinne att spotta ur sig för att funka bra. Motsatsen till Pascal.

Finns det då ingen bra svensk punk nu för tiden? Jo men självklart finns det det! Gruppen Masshysteri från Umeå har gjort en av de bästa svenska plattorna jag hört på mycket länge. Fantastiska låtar och texter, hög energinivå, avgörande kaxighet och ur ett punkperspektiv perfekt framfört. Jag upptänkte dem ganska nyligen och känner mig som revolterande tonåring igen. Lyssna och njut:

 http://www.myspace.com/masshysteri

Annonser

7 svar to “Pascal på Strand”

 1. David Says:

  Tack för tipset Peter om Masshysteri.. låter bra som fan.. spelar här i Malmö den 27:e. blir nog att jag går och kollar in dom…

  • meetthepete Says:

   Ja, det tycker jag helt klart du ska göra! Jag har faktiskt själv aldrig sett dem, men kommer att göra det så fort jag får möjlighet!

 2. johanna Says:

  Ha, nästa gång jag försöker släpa med dig på Masshysterispelning kommer jag alltså att lyckas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: