Skomakarens barn

Jag är verkligen fascinerad över möjligheterna och belöningarna som de senaste årens nya sociala medier innebär. Jag tar gärna del av nyheter och tips när det gäller dessa kanalers möjligheter till utveckling inom kommunikation och marknadsföring. Föreläser, spånar idéer och sätter upp strategier åt kunder. Men när det kommer till det personliga planet har jag märkt att jag är otroligt trögrörlig. Har egentligen ingen bra förklaring till detta. Det kanske är för att man förknippar det med arbete och arbetstid för mycket. Och ändå tycker jag det är så roligt? Räknar med att det finns en Freudiansk förklaring till det hela.

När man driver en blogg är det här några viktiga faktorer man bör utgå ifrån:

  1. Skriv regelbundet, gärna 3-5 gånger i veckan, så att läsarna känner att de kontinuerligt kan bli belönade av att återvända
  2. Skriv kort och kocist för att minska barriären att läsa
  3. Håll dig till ett avgränsat ämnesområde så att läsarnas förväntningar uppfylls
  4. Ge dig ut och kommentera andra blogginlägg inom samma område för att utöka ditt nätverk och därmed få fler läsare

För de som läst min blogg tidigare så vet man att jag i princip agerat i motsats till alla ovanstående budord. Det är väl ett klassiskt syndrom av att man använder bloggen som en slags avreageringsplattform, som en dagbok, istället för en extern publikationskanal. Den enda skillnaden mot alla andra snedtrampande bloggare är att jag är fullt medveten om det.

På något märkligt sätt har det ändå blivit en regelbunden läsarskara och nu kommer en ny våg av MeetThePete-aktivitet. Novemberpausen är härmed slut och nya äventyr väntar. Vad står då på tur? Jo, nu är det dags för musiklistning enligt tidigare blogginlägg. Läsare kan vänta sig en presentation av 1969 års bästa album och även en slags adventskalender av decenniets bästa låtar. Välkomna till MeetThePete 2.0!

Om man vill veta mer om hur listning i grupp går till så är det här inte långt från verkligheten: http://www.youtube.com/watch?v=2GeqUikJr4I

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: