Farväl Hammarby

Hammarby åker ur Allsvenskan

Så var det slutligen ett faktum. Det har ju legat i luften i princip hela säsongen, men det var ändå aningen chockartat när det blev definitivt. Hammarby trillar ur Allsvenskan och åker ned i Superettan.

Hammarby IFJag trodde inte att jag skulle ta det så hårt. Visst håller man på laget, går då och då på Söderstadion och försöker se matcherna när tillfälle ges. Men att det skulle bli en så kraftig klump i magen av en nedflyttning trodde jag inte. Det känns lite som att man avslutat ett tolv år långt förhållande och plötsligt är man ute på en ganska läskig singelmarknad. Man vet också att det tar minst ett år att komma tillbaka till ett stabilt förhållande igen. Men det är bara att bita i det sura skägget och inse faktum. Nu blir det till att åka till Väsby och Uppsala för bortamatcher. Nu blir det till att hoppas på en notis i media istället för löpsedeln. Nu blir det till att börja om från noll.

Nacka SkoglundMen kanske är inte det helt fel. Bajen har fått dras med både dåligt skött ekonomi och rörig organisation ett bra tag nu. Inte för att superettan i sig på något sätt kommer att gynna klubbens ekonomi, men man kan hoppas att man driver igenom en ordentlig sanering för att få klubben på fötter igen. Detsamma gäller faktiskt fansen. En sanering där alla rötägg rensas bort vore otroligt uppskattat. Att gamla sambaknegarlaget blivit starkt smittade av andra stockholmslags gängkulturer, för att sedan bli värst i klassen är en otroligt tråkig utveckling som man hoppas nu kommer att stävjas. Våldsverkare har inget på fotbollsmatcher att göra. Jag ser fram emot trevliga matcher på Söderstadion, där man sjunger tillsammans och tittar på bra fotboll. Att slippa överstinna tonåringar som tagit Bajen som komplement till nazismen eller Original Gangsters undanbedjes.

Charlie DavisHammarby och jag blev kära i varandra nån gång när jag gick i sjunde klass, när jag kom fram till att fotboll var intressant även på nationell nivå. Eftersom man själv spelade fotboll i ett ganska litet lag var Trelleborgs FF de värsta fienderna och de kunde jag absolut inte hålla på. Min far är en inbiten supporter av IFK Malmö och man har fått lära sig att inte heller gilla MFF. Så det geografiska har aldrig spelat någon roll. I nästan femton år har vi kämpat tillsammans. Vi har gått upp i Allsvenskan och därefter vunnit guld tillsammans, jag och Hammarby. Nu är det lite mer bistra tider, men för den sakens skull kommer inte mitt stöd att falna. Jag kommer att följa Hammarby ned i sista divisionen om det så skulle vara. Har man en gång blivit riktigt kär så är fast för livet. Att säga farväl till Hammarby innebär att säga förväl till det som nu varit och välkomna det nya Hammarby. Det nya Hammarby som kommer att bygga ett stabilt lag med spelarglädje, stort publikstöd och en härlig väg tillbaka till Allsvenskan 2011.

Just idag är jag starkt, just idag mår jag bra…

SM-guld för Hammarby 2001

Annonser

Ett svar to “Farväl Hammarby”

  1. Nollgradig Says:

    Jag beklagar sorgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: