Kings of Convenience på Nalen

Kings of Convenience på Nalen

Igår blev det äntligen dags att få se de skönsjungande norrmännen på Nalen. Lite bisarrt att det skulle dröja ända till oktober 2009 för att få se duon som man egentligen borde sett redan 2002. Fick lyssnat igenom den nysläppta tredje skivan någon runda i veckan och såklart lät den väldigt bra. Såg väldigt mycket fram emot att få se dem och att stället var Nalen gjorde ju inte saken sämre.

Nalen är en fantastisk inramning. Tidigare konserter jag sett där har verkligen levererat, framför allt Roky Erickson ifjol. Spelningen var helt slutsåld och det stod till och med folk utanför och bönade efter biljetter. Efter en förakt, i form av en amerikansk snubbe som levererade pinsamma texter till lite gitarrmusik som han framför allt lånat av huvudakten, var det äntligen dags. Det två kom upp på scen och publiken blev efter mycket jubel knäpptyst. Sen började de med sina vackra stämmor att gå igenom både nytt och gammalt material. Erland Öye är dels extremt säker på både gitarr och sång och dels är han en exakt kopia av en god vän (Björn Lundquist), fast med lite större glasögon.

Det lät fantastiskt. Det är såklart svårt att inte dra paralleller med Simon & Garfunkel, men man måste ta hänsyn till de två skillnaderna att de dels aldrig tar i när det kommer till kraftfulla refränger och dels har de blandat in ganska mycket bossanova-känsla. Alla låtar går i maj-7. De spelar ”Homesick” ganska tidigt, vilket är strålande. De nya låtarna kan jag inte lika bra, men det låter ändå fantastiskt. Efter halva konserten kommer en violinist och en stå-basist upp på scenen, framför allt så att de kan komma igenom ”I’d rather dance with you”. Näst sista låten är en ganska märklig cover på Lesley Gores ”It’s my party”. Bortsett från den är allt strålande och man kunde inte fått en bättre present från vårt oljefinansierade grannland.

Efter konserten blev det rysk folkmusik och working class bubbel på KGB. Svårslaget!

Working class bubbel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: