Teddybears på Berns

Teddybears på Berns

I torsdags förra veckan slog Joel en signal och undrade om jag skulle med på Teddybears på Berns. Jag är verkligen inget stort fan av Åhlund & co, men det här var ju en ganska speciell spelning. Inte för att man hört reklamen för tillställningen till leda på Spotify, utan för att det var en av enbart två konserter som de skulle genomföra med massa gästartister och en extremt påkostat scenutrustning. Eftersom jag missade deras framträdande på Way Out West så lät ju faktiskt denna gratisshow som ett rätt kul event.

Tar mig från kontoret vid halv nio och går ned till Berns. Möter Joel och slinker in i restaurangdelen. Som vanligt känner Gislövs-Jollen alla som på något sätt har ett yrke som har något med musik att göra, så vi hamnade snabbt i sällskap med lite annat folk. Jag valde att inte gå fram till Filip Hammar i baren och höra om han kände igen mig från när vi spelade in ”Vem kan slå Filip & Fredrik?”. Drack istället världen godaste Spendrups fatöl. Så god blir bara öl efter lite extrem jobbhets. Hade nog till och med kunnat njuta av Pripps den kvällen.

Vi gick in i salen och efter en stund drog konserten igång. De hade verkligen lagt fett med krut på showen. Det blir ju lite som barnkalas för lite äldre barn, men kul är det. När väl det stora skynket drogs undan var det första man såg deras enorma roterande björnhuvuds-spegelboll. Säkert över två meter i diameter. De tre teddybjörnarna spelade med några slags stora och elaka björnhuvuden på sig. De hade en hel vägg av gitarrlådor som i själva verket bara bestod av lampor, vilket blev ganska effektfullt. På varsin piedestal, under de stora pixelskärmarna som hängde på varsin sida, satt två trummisar och spelade astajt ihop. Mitt emellan stod Patrik Arve och sjöng i nån slags ficklampsmikrofon. Allt var snyggt ljusat, bra ljud och det var faktiskt rikitigt kul.

De betade av de stora radiohitsen i ganska snabb takt. Showen besegrade ju det musikaliska innehållet såklart, men det var ju tanken. Lite blandade gästartister medverkar, kände mest igen rapparen Swing Fly. Men efter halva konserten händer det som inte får hända. Precis när Robyn kommer ut på scenen för att sjunga sin ”Bom-diggi-diggi”-låt så kraschar nått av tekniken och allt havererar. Hon hinner komma igenom nästan hela första versen och får sedan stå kvar som ett fån och hoppas på att någon lagar det. Tycker lite synd om henne. Trummisarna försöker underhålla med trumsolon, men det går ju bara till en viss gräns. Swing Fly kommer ut och försöker beat boxa henne igenom refrängen. Det går sådär. Alla lämnar scenen. Man ser ett bekymrat björnhuvud bakom allt schabrak. Till slut tänds lamporna och alla lämnar lokalen. Vilket extremt anti-klimax! Nästan så att man hoppas att de får lov att göra en ny konsert, få trycka ”reset” och ta det från början.

Teddybears hade inte sparat på scenomkostnaderna

Annonser

2 svar to “Teddybears på Berns”

  1. Niklas Says:

    ”Jobbhest”? No More Workhoser Blues.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: