The Pains Of Being Pure At Heart på Strand

The Pains Of Being Pure At Heart

Hade gett skivan några lyssningar och visst var den bra, men jag hoppade inte jämnfota av glädje som vissa andra verkade göra. Det var ett nytt band som lät trevligt. Dock lät det tillräckligt trevligt för att låta fredagskvällen baseras på deras spelning på Strand. Hade haft två monsterkvällar alkoholmässigt inför denna kväll, så jag var extremt svårstartad för att vara fredag kväll. Men med lite förfest på Reimers Holme så besegrade den psykologiska viljan den fysiska.

Bandmedlemmarna såg verkligen unga ut. Typ som 20-åringar. Men det lät förträffligt! Jag brukar dra starkast parallell till Comet Gain, vilket jag kan hålla fast vid efter konserten. Men det är även uppblandat med en hel del Field Mice, Orange Juice och en gnutta Jesus & Mary Chain. Någon låt lät exakt som ”Kids at the club”, medan en annan låt faktiskt var en cover på vad vi kom fram till borde vara Orange Juice. Man kan kanske hävda att det inte räcker med att plugga in lite musikhistoria och göra det till sitt eget, men då har man helt fel. Bara man blandar rätt saker så kan det bli fantastiskt. Och det blev det i fredags.

Jag blev faktiskt tillräckligt impad för att gå och köpa mig plattan på vinyl. En assnygg vit vinyl dessutom. Fick den på trevligt tonårsmaner signerad av sångare och bassist.

DSC00034

Annonser

6 svar to “The Pains Of Being Pure At Heart på Strand”

 1. Lisa Says:

  Jag vill inte vara den som är den, eller jo det vill jag. Det heter inte Reimers Holme Det heter Reimersholme ungefär som vi här i människobyn inte säger Helige andes holme utan Helgeandsholmen. Puh, det är inte lätt att vara dryg stockholmare.

  • meetthepete Says:

   Oh, varför ska ni Stockholmare jämt försöka vara så märkvärdiga? Om det nu heter Reimersholme är det ju lika fel som om det hette Vårbygård, Solnacentrum eller Gamlastan. Konsekvens! Testa det, det gör resten av Sverige.

 2. Lisa Says:

  Yo go Peter! Jag är dock inte helt övertygad av din argumentation. Gamla och stan är två olika ord och är verkligen resten av landet så konsekventa? Det heter ju inte Malm ö utan Malmö och är det ens en ö?

  • meetthepete Says:

   Ok, jag kan köpa att resten av Svea Rike inte heller är så konsekventa, men din argumentation om att det är ”två olika ord” håller inte. ”Reimers holme” är lika mycket två ord som ”Nisses cykel”.

 3. Lisa Says:

  Det är ett namn inte en beskrivning. En plats skulle rent hypotetiskt kunna heta Nissescykel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: