Big Sur och Los Angeles

IMG_1650

Well, jag orkade inte riktigt fortsätta att leta upp Internetcaféer och sitta och blogga när det var så fint väder, så nu får det bli lite retrospektiva inlägg istället. Med riktiga bilder och med å,ä och ö. Det blir ju lite trevligare då.

IMG_1461

Ok, så efter att vi festat lite i Santa Cruz åkte vi till det trevliga lilla samhället Capitola, där vi för första gången la oss på beachen för att pressa lite. Och i vanlig svenneordning sket man i att kleta på krämer, tänkte att ”det inte var så farligt” och brände sig såklart sönder och samman. Att man aldrig lär sig.

Hearst Castle

Sen fortsatte vi ned längs Highway 1. Tog en natt i Monterey, körde 17 Mile Drive, hängde lite i posha Carmel och stannade till slut i en liten kusthåla vid namn Cambria. Vid det här laget hade man nästan börjat bli mätt på alla feta kustvyer och stupande släntar. Men det var såklart fint som smör. Dagen därpå åkte vi upp till Hearst Castle, palatset som mediemogulen William Hearst lät bygga mellan 20- och 40-talet. Helt bisarrt, långt uppe på en bergstopp ute i ingenstans. Historien är väldigt lik Citizen Kane, men filmen är dock inte autentisk för det. Djurparker, feta pooler, biografer och 3000 år gamla statyer. Ganska uppseendeväckande.

Kattis vid ett Baywatchtorn i Santa Monica

Sen drog vi ned till Santa Barbera för att hålla lite ”semester” i två nätter. Rätt trevligt ställe, dock lite väl många backpackers. Därefter blev det LA. Folk hade varnat i förväg och sagt att LA bara är stort och platt, inget kul alls. I efterhand är vi överens om att folk har fel. Stan var sjukt kul faktiskt. Vi bodde hos en god vän i fyra nätter och gjorde det mesta av det. Festade på Sunset Strip, gick längs hela Venice Beach, hängde på Hollywood Boulevard, slappade på ”Baywatch-stranden” i Santa Monica, gick på konsert på The Troubadour och såg Hollywood skylten i solnedgången. Bland annat. Det var hela paketet. Konserten vi såg var Tortoise och även om vi missade första halvan var spelningen helt perfekt. Har aldrig sett dem tidigare. På skiva är de bra, men live var de helt klart över förväntan. Så går det när man petar in två trummisar. Inraminingen och stämningen gjorde upplevelsen till 5 av 5.

Tortoise på Troubadour

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: