Äntligen midsommar

Ja, det har ju onekligen blivit dags för midsommar. Själv blir det en tripp ned till sommarstugan i Falkenberg för att fira ihop med en hel drös vänner. Det blir som vanligt god mat, en hel del dricka och väldigt trevligt sällskap. Bad och sol är kanske för mycket att hoppas på. Men upplägget känns ändå nära besläktat med en ny svensk film jag nyligen såg på bio, som passande nog heter ”Äntligen midsommar”.

Filmen är en amerikansk/svensk produktion som hamnat under Twentieth Century Fox fana. Dock är filmen i sig så svensk en film bara kan bli, med det briljanta undantaget att Luke Perry spelar rollen som den amerikanske vännen på besök. Det hela handlar om ett par med en stuga ute på en ö som de bjuder in ett gäng vänner till. Såklart har alla vänner lite blandade relationer med varandra och det blir snabbt en ganska sliskig soppa av det hela. Filmen lyckas på ett bra sätt förmedla lite svensk midsommarkänsla, om man så vill: ”Pripps Blå-känsla”. Men därefter tar tyvärr det roliga slut. Stundtals sitter man i en ganska skönt besvärande relationskomplexitet, men snabbt som ögat kastas man in i nån slags buskis med Äntligen midsommarslapstick, revyfyllor och snopphumor. Karaktärerna är ungefär lika komplexa som färgkritor och skådespelarna är inte heller mycket att hänga i sommargranen. Daniel Gustavsson gillade jag inte alls i ”Fishy” och gillar inte honom här heller, Olle Sarri (som dock för alltid ska hyllas för sin insats i den fantastiska serien ”Heja Björn”) skiftar mellan att vara förvirrad eller full och naken filmen rakt igenom, Lisa Werlinder känns som hämtad direkt från en uppföljare till ”Vinterviken” och resten är på samma nivå. Undantaget är såklart Luke Perry, världens snyggaste man, som förgyller det hela så gott han kan. Dock med uruselt skrivna repliker och en extremt transparent karaktär som utgångspunkt.

Filmen lyckades i alla fall få mig sugen på midsommar och midsommar ska det bli. Hoppas att vi 12 personer som samlas i Falkenberg kan hålla oss från att ha kärleksaffärer hit och dit med varandra, men jag hoppas åtminstone att vi får lika mycket buskis som i ovan nämnda film. För visst är väl Stefan och Krister från Falkenberg?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: