Glasvegas på Cirkus

Glasvegas på Cirkus

Det var ju fan vad det skulle vara svårt att få biljetter till bandet med det urkassa namnet Glasvegas. Men sen är det också den första ”hypen som höll” sen typ Oasis. Med förra årets tredje bästa album (efter Fleet Foxes och Morning Benders) samt en fin liten jul-ep i bagaget är de fortfarande omåttligt populära. Biljetterna till spelningen på Medis tidigare i år var slut innan de ens släpptes. Till den här konserten satt jag återigen på Ticnet, med klocka.nu i ett fönster bredvid, och lurade på att klockan skulle bli prick. Den här gången gick det, otroligt nog. Äntligen skulle man få se de obegripliga skottarna.

Det var alltså slutsålt på Cirkus. Efter en oväntat skaplig insats från förbandet Florence Valentine blev det till slut dags. Bandet öppnade lite oväntat med största hiten ”Geraldine”, vilket nog inte var det mest taktiska. Lite som att smutta på punchen redan till förrätten. Men även om det kändes som de mest ville ha låten avklarad gjorde de den inte orättvisa. Det var en riktigt imponerande ljusshow och det blir alltid otroligt fint med stående trummis. Eftersom de bara har en och en halv platta så fick de köra igenom i princip alla låtar som finns tillgängliga. Den obligatoriska covern blev ”Be my baby”, vilket inte var särskilt inspirerande. Avslutningen med ”Daddy’s Gone” var nog bäst på hela konserten. Mycket bra stöd från publiken och bandet verkade helnöjt. Vi var också nöjda. För att vara i min risigaste kondition någonsin (efter Valborgshelg i Malmö) så var det en riktigt fin upplevelse.

Annonser

3 svar to “Glasvegas på Cirkus”

 1. Lisa Says:

  Jag dricker min punsch varm till ärtsoppan men håller med om att det var lite märkligt att bränna av Göran Greider redan som första låt.

  Be my baby var dock en fantastiskt cover. DIRTY DANCING! PATRICK SWAYZE! KÄRLEK!

 2. Sofia Says:

  Äsch. Håll käft. Det är överskattat med band som man inte kan få biljetter till… Woven hand var för övrigt på gränsen till fenomenala vid samma tillfälle som Glasvegas. Och NÄR blev man så gammal att man blev fryntlig efter två öl?

  • meetthepete Says:

   Det händer den bäste, Sophy! Men det är i alla fall ekonomiskt.
   Kul att Edwards var bra. Var ju ett tag sedan man såg honom nu, men han har ju alltid levererat. Spelade han nått från första WH-plattan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: