Konsten att rangordna

High FidelityNu är det bara några få timmar kvar tills listan över 1900-talets bästa album måste vara helt färdigställd. Då börjar den första av två listkvällar där vi sakta och metodiskt går igenom alla sex listor. Deltagare utöver undertecknad är Walde, Cutlip, Anders L, Anders J samt Martin, idag på telefonlänk. Idag kommer platserna 50-26 att avverkas under ca tolv timmar, därefter avgörs det hela nere i Malmö nästa vecka. Det finns massor med regler, som i korthet går ut på att man får ha obegränsat med album per artist, men det måste dock vara album och inte EP:s, singlar, split-/samlingsskivor och i de flesta fall går liveskivor också bort (om de inte blivit släppta som nya album med nya låtar på).

Vi gjorde vår första lista 2001 och har sedan dess gjort massor med olika albumlistor, alltid med extremt mycket nedlagt arbete inför dem. Nu var det längesedan vi gjorde det med just det här gänget, vilket ska bli en kul uppdatering. Dock misstänker jag att allas musiksmaker har stuckit i helt olika riktningar, vilket gör det grymt svårt att tippa vilka plattor som kommer att vinna det sammanlagda. Förhandstipset är nog att 90-talsalbum ligger bäst till, även om jag själv har ett ganska mycket äldre fokus. Men det brukar ju dock bli värdiga vinnare oavsett.

Någon som har en idé på vilken platta man skulle vilja se som vinnare?

Min lista kommer efter hand att publiceras här med lite kommentarer. Håll utkik!

Annonser

4 svar to “Konsten att rangordna”

 1. Anna Says:

  Can – Tago mago skulle jag vilja se som vinnare.

 2. Niklas Says:

  Fick lite info om Waldes lista igår och det ryckte minsann i den gamla listmakartarmen. Jag gissar att Bo-Kaspers Orkester tar hem spelet som vanligt när ni kids är i farten.

 3. JENS H Says:

  Eller ”Future Days” som var tre på vår lista. Sonic Youth ”Daydream Nation” vann – kolla här:
  http://soundofmusic.nu/top50/

  • meetthepete Says:

   Riktigt intressant lista, Jens. Många godbitar som säkert kommer att ploppa upp under kommande listsessioner i det här gänget. Dock har jag nu en färdig lista som är strået vassare. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: