Premiären på Söderstadion

March från MedisIgår var det dags att marschera från Medborgarplatsen ut till Söderstadion för att se Hammarby ta emot Gefle IF i årets första hemmamatch. Det var strålande sol, grymt bra uppslutning, några obligatoriska krigsramsor och smällare, småbarn på axlarna och mängder av folkölsförtäring på allmän plats. Hade faktiskt ett ganska dåligt närvaroprotokoll förra säsongen, trots att man till och med köpt en lägenhet där man ser Söderstadion från vardagsrumsfönstret. Men i år ska det bli bättring, start med seger över det högs mediokra fotbollsgänget från Gävle.

Vi kom på för sent att det fanns möjlighet att det skulle bli slutsålt, men en god vän hade biljetter över till Västra läktaren. Min första gång på den sidan. TIFO:t var fint, Kentas dänga lät ända bort till Bagarmossen och nu var det bara att lägga in några baljor innan man fick gå tillbaka till Söder och fira vinsten med öl på uteserveringarna. Dock blev det ju inte riktigt som man tänkt sig. Bajen öppnade starkt och hade helt klart störst bollinnehav öppningsvis. Men det hjälpte ju inte mycket när bortalaget petar in bollen vid sitt första anfall. Vi fick en rättvis kvittering innan halvtid genom Långskotts-Eriks snygga pass till Charlie Davis, som kunde lägga in den från ganska svår vinkel.

Andra halvlek var en riktigt sorglig historia. Bajen ställde ut skorna och lämnade över bollen till Gefle, som tog tillfället i akt och nätade avgörandet bakom den minst sagt bleka Poppen i mål. Att kamma noll i hemmapremiären mot Gefle måste ses som en smärre katastrof. En av förklaringarna är såklart de riktigt svaga värvningarna inför säsongen. Alla pengar gick till Rami Shaaban som nu spenderar sin tid i sjukstugan. Det lag man ändå lyckats skrapa ihop har helt klart potential i framtiden, men det finns för många svaga länkar som det är idag. Charlie springer som om han haft eld i baken och är ofta på rätt plats, men i vanlig Bajenmaner skjuter han bort nio av tio bollar. Castro-Thello var bra, Erik Johansson skötte sig och den nya stjärnan Maic Sema såg riktigt het ut. Annars var det ganska håglöst. Försvaret måste fixas till och en målspottare skulle ju inte heller sitta helt fel.

Det är väl bara att säga som man brukar göra som Bajare: Vi tar det nästa säsong!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: